OXYBEE / окси бии /

OXYBEE / окси бии /

96.00 лв.

OXybee

Оксибии

Препарат одобрен за подпомагане от ДФЗ.

 

OXybee е препарат за борба срещу вароатозата по медоносните пчели . Основната му активна съставка е оксалова киселина.С една опаковка може да се третират 30 – 40 пчелни семейства, зависимост от силата им. Дозата е по 5 – 6 милилитра на между рамие покрито с пчели.

Предимство на препарата е голямата годност – 2 години от датата на производство и една година след смесване на активните съставки. След смесване съхранението трябва да става в хладилник.

Приложение : След отварянето на кошера отстранете восъчните градежи между рамките за да има достъп на струята върху пчелите. С помощта  на спринцовка или дозатор  нанесете 5 – 6 милилитра разтвор, директно върху пчелите. Внимание, третирайте само там където има разположени пчели. Не бива да се превишава предписаната доза, увеличаването на дозата има обратен ефект върху пчелните колонии. При увеличаване на дозата, пчелната майка може временно да спре своята дейност, за това спазвайте точно инструкцията.

Ако превишите нормата напръскайте с топла вода, като се стремите да обхванете цялата колония.

OXybee се прилага на пчелни семейства, които са без пило. Няма нужда от повторно прилагане, дублиране на препарата е с негативен ефект.

Третирайте рано напролет или късна есен, когато в пчелното семейство не е заложено пило.

При третиране околната температура  трябва да бъде над 3 градуса целзий.

Въпреки, че препарата е безвреден и не се отлага в меда, не се препоръчва обработка на пчелите по време на медо сбор.

 

Приготвяне на препарата :

  1. Отворете кутията и запишете датата на отваряне на бутилката и опаковката. По този начин ще контролирате срока на годност.
  2. Преди приложение, разтворът на оксаловата киселина трябва да бъде смесен със захарозата на прах както следва:
  • Поставете бутилката с разтвор на дихидрат на оксаловата киселина в хладка вода 30 – 35 градуса
  • Отворете сашето 2 броя по 125 грама със захароза на прах, като ползвате ножица
  • Извадете бутилката от затоплящата вода и я отворете
  • Изсипете пакетчетата 2 броя със захароза на прах в бутилката с разтвор на дихидрат на оксаловата киселина.
  • Грамажа на готовия разтвор е нето = 888 грама
  1. Затворете плътно бутилката и я разклатете докато съдържанието на сашето се разтвори напълно.

Противопоказания : НЯМА, Карантинен срок: 0 дни

Избягвайте директен допир на препарата по кожата, лигавиците и очите. При евентуален разлив върху кожата, очите или лигавица, плакнете обилно с чиста вода. Препарата е силно кисел и има дразнещ ефект, върху устата и езика при попадане промивайте обилно с вода. Работете с предпази ръкавици за да избегнете разлив върху кожата.

Пазете от деца и ползвайте лични предпазни средства.

За повече информация 0888945455

Продукта е наличен!

Сравни

Описание

OXYBEE е препарат за лечение на пчели заразени от акара Varoa destructor. Препарата съдържа оксалова киселина, захароза, глицерол и етерични масла. Глицеролът спомага за по добро действие на оксаловата киселина защото спомага за нейното прилепване.Вложените етерични масла от евкалипт и анасон спомагат допълнително за елеминиране на акара.

Благодарение на иновативната опаковка препарата е с годност две години, което му дава предимство пред другите препарати с оксалова киселина. Другите такива препарати с  оксалова киселина, трябва да се ползват в рамките на 30 дни в противен случай ефекта им е доста снижен. Ефекта върху акарите е  97.98%  почистване.

Препоръчително е препарата да се използва когато в пчелното семейство няма пило, обработката да става над рамките в между рамията.

Важно ! Препарата може да се заяви по тригодишната програма за развитие на пчеларството. Препарата OXYBEE, се  субсидира до 80% от горепосочената пчеларска програма.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „OXYBEE / окси бии /“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *