Болфо – Bolfo 38 cm.

Болфо – Bolfo 38 cm.

21.80 лв.

BOLFO 38cm / БОЛФО 38см – противопаразитна каишка срещу бълхи и кърлежи за малки кучета с тегло до 10кг. и котки, с дължина 38 см. – 21,80 лв.

Активна субстанция: propoxur 4,442 гр.

Продуктът е наличен!

Сравни
Категория:

Описание

BOLFO 38cm / БОЛФО 38см – противопаразитна каишка срещу бълхи и кърлежи за малки кучета с тегло до 10кг. и котки, с дължина 38 см. – 21,80 лв.

Активна субстанция: propoxur 4,442 гр.

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:

За профилактика и лечение на кучета и котки опаразитени с бълхи и кърлежи.

 

ДОЗИРОВКА И МЕТОД НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Противопаразитна каишка. Само за външно приложение. Каишката е създадена за употреба при кучета между 10-40 кг телесно тегло. Извадете противопаразитната каишка от опаковката и я развийте от навитото положение, в което се намира. Поставете каишката около шията на животното. При правилно поставяне на каишката трябва да остане разстояние от поне два пръста между каишката и шията на животното. В случаи, когато козината на животното е замърсена е препоръчително то да бъде изкъпано преди поставяне на каишката за достигане на оптимален ефект. Каишката е водоустойчива, но не се препоръчва животното да се къпе с нея. В такива случаи е добре каишката да се свали и след подсушаване на козината да се постави отново. Оптималният ефект от действието на каишката се достига 24 часа след поставянето й на врата на животното. Продължителността и ефикасността на действие на каишката зависят от дължината и състоянието на козината, от активността на животното и степента на опаразитяване. Каишката е ефективна в продължение на 4 месеца срещу бълхи и 10 седмици срещу кърлежи. Бълхите върху животното умират няколко часа след поставяне на каишката. Кърлежите биват убивани приблизително в рамките на един ден от поставянето на каишката. Умрелите кърлежи се отделят сами от животното или с лекота могат да бъдат отстранени. Bolfo каишката е ефективна срещу бълхи и кърлежи, ако се използва непрекъснато. Загубата на активността й може да бъде проверена, като се надраска повърхността на каишката с остър метален предмет. Ако мястото на надраскването е бяло на цвят, каишката е все още активна. В противен случай каишката трябва да бъде заменена с нова. Много рядко, е възможна появата на кърлежи и по време на носенето на каишката. Това са кърлежи останали скрити в козината на животното, но те ще бъдат убити и ще паднат от космената покривка без да са смукали кръв. Бълхите могат да бъдат гостоприемници на тении, затова е препоръчително да се използват и ендопаразитициди в същото време. Освен бълхите нападнали кучето, заобикалящата среда също може да е заразена от яйца, ларви и какавиди на бълхи. От тях могат да се развият нови бълхи. Поради тази причина, от важно значение е да се осъществява ефективен контрол на тези ранни стадии от развитието на паразитите в непосредственото обкръжение на кучето, посредством прилагането на подходящ, разрешен инсектицид.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Да не се употребява при болни животни или животни в оздравителен период. Да не се употребява при животни, които кърмят малките си. Да не се употребява при малки кученца ненавършили тримесечна възраст. Да не се употребява при кучета с кожни увреждания.

 

НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:

През първите дни от употребата, в много редки случаи може да се появи кожна чувствителност – сърбеж или зачервяване на мястото на приложение.

 

УПОТРЕБА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И ЛАКТАЦИЯ:

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Болфо – Bolfo 38 cm.“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *