APIVAR / апи вар /

APIVAR / апи вар /

49.32 лв.

Лечение на вароатоза при медоносни пчели , причинена Varoa destructor , чувститвлни към амитраз , amitraz активна субстанция 500 мг

Допълваща субстанция Ethylene vinyl acetate 15 грама

Дозировка по 2 ленти за силни и нормални пчелни семейства за слаби пчелни семейства и за отводки по 1 лента

Не използвай при вадене на меда. След отваряне използвай веднага не съхранявай над 30 градуса целзий..

Ефективен препарат за лечение на пчели с активно вещество  amitraz  / амитраз / 500 мг на всяка лента от 15 грама.

Лентата е правоъгълна , полупрозрачна, твърда с V – образен прорез за закрепване между рамките. Препарата е предназначен за лечение на  медоносни пчели от  Varroa destructor, паразит по пчелите.

Ефективното вещество парализира акарите и те падат на дъната на кошерите. Там загиват и биват изхвърлени от пчелите или извлечени от мравки.

Препарата APIVAR, действа чрез контакт с пчелите, които лазят или се допират по лентите. При ходене на пчелите или допир по лентата те захващат от молекулата на активното вещество. Пластмасовата полимерна лента осигурява постоянно освобождаване на активно вещество. Тя е твърда и това дава възможност на  амитраза да действа в продължение на шест седмици.

Бавното действие на препарата не позволява  акумулиране на амитраза в меда и восъка и това го прави безопасен. Не се наблюдава странично действие върху пилото на пчелите. Не се наблюдава отрицателно въздействие върху пчелните майки. Не се наблюдава и отрицателно действие върху пчелите работнички.

След поставянето на лентите се наблюдава равномерно отпадане на акарите. Няма го ефекта на нокдаун, нормално е спадът в броя на акарите  не винаги да бъде голям през първите дни на третирането.

Не прекъснатото освобождаване на активно вещество гарантира унищожаването на няколко поколения акар, което а гаранция за здрави пчелни колонии.

На петата седмица след поставянето на лентите се наблюдава отпадане на акарите до 99%.

Освободени от акрите пчелните семейства стават супер активни и добивите от пчелни продукти се увеличават рязко.

Не поставяйте лентите в активната паша и в период на захлаждане, тогава ефекта е занижен.

При мониторинг на зимната смъртност обхващащ 20 хиляди пчелни семейства в период от седем години, се е установило, че препарата Apivar значително е снижил зимната смъртност.

В сравнение с други конвенционални или органични лекарства, Apivar има значителна преднина . Изследването е проведено от Селскостопанска камара в Елзаския регион в периода 2014 – 2015 години .

Много наблюдения и опити са извършени от различни институции и пчеларски организации, които доказват добрите качества на препарата.

Препарата е произведен от VETO PHARMA  страна производител ФРАНЦИЯ

Препарата е включен  в Тригодишната програма за развитие на пчеларството в Р. България. Субсидирането му е до 80 %

 

За повече информация 0888945455

Продукта е наличен!

Сравни
Категория: ,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „APIVAR / апи вар /“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *