Стартовит (Startovit) -стимулатор за пчелни семейства

Стартовит (Startovit) -стимулатор за пчелни семейства

6.30 лв.

СТАРТОВИТ (Startovit) Стимулатор за пчелни семейства

 

Продуктът е наличен!

Сравни

Описание

СТАРТОВИТ (Startovit) Стимулатор за пчелни семейства

Стартовит подобрява здравето и повишава продуктивността на пчелните семейства.

Допълващият комбиниран фураж за пчели Стартовит съдържа в оптимизирано съотношение микроелемента кобалт, натриев хлорид и фосфор. Кобалт–чрез допълнително минерално подхранване се увеличава яйцеснасянето на пчелната майка – до 19% повече пило, увеличава се количеството на пчелите до 30% и се активизират жизнените им функции. Фосфор – необходим за бързорастящите личинки при интензивно хранене на пилото. Фосфор участва в обмяната на въглехидратите в пчелите и подобрява репродуктивната способност на пчелната майка.

Натриеви и хлорни йони – поддържат осмотичното налягане в организма на пчелите, с което стабилизират поддържането на биохимичните процеси и физиологичните функции.

Стартовит се използва през целия активен сезон:
– През пролетта: при слаби и средни по сила семейства за преодоляването на променливите условия и ускоряване развитието им до първата пчелна паша.
– През първата половина на лятото: при силно развити пчелни семейства за създаване на отводки (нови пчелни семейства).
– През втората половина на лятото: за поддържане яйцеснасянето на майката и силата на пчелните семейства с повече млади пчели.
Стартовит се приема добре от пчелните семейства. 500мл сироп, предложен в хранилка, се изземва за 24 до 48 часа, в зависимост от силата на семейството.

Действие: Startovit, чрез съдържащите се в него натриеви и хлорни йони, кобалт и фосфор стимулира яйцеснасянето на пчелната майка и работоспособността на пчелите.
Така се ускорява оптималното развитие на пчелните семейства през пролетта, а добивите от пчелни продукти се увеличават. Прилагането му при силно развити през пролетта пчелни семейства може да доведе при някои от тях до изпадане в “роево” състояние.
Начин на прилагане и дозиране: всяка опаковка съдържа 5 пакетчета по 5 g. Едно пакетче от 5 g се разтваря в 10 l захарен сироп (1:1). На пчелно семейство се прилага по 500 ml сироп 3 до 5 пъти през 3 – 5 дни.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Стартовит (Startovit) -стимулатор за пчелни семейства“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *