Инфо.

Екостоп – Ekostop

16.80 лв.

Екостоп – плочки 6.бр
За употреба в биологично и конвенционално пчеларство срещу акара Varroa destructor с над 94% ефикасност.

 

Препарата се предлага в аптеката. Не се предлага онлайн. За повече информация : 0888945455

Моля свържете се с нас за повече информация
Направете запитване

Сравни

Описание

Екостоп – плочки 6 бр.
За употреба в биологично и конвенционално пчеларство срещу акара Varroa destructor с над 94% ефикасност.

Екостоп представлява плочки от пластична маса, в която активните субстанции тимол и ментово масло се съдържат по начин, осигуряващ равномерното и продължителното им отделяне за 40 до 45 дни, независимо от околната температура /плочките в това време се втвърдяват/. По този начин се обхваща пълният жизнен цикъл на акара с едно единствено прилагане за сезона, намалява се разхода за труд на пчеларя и се избягва риска от неблагоприятни странични ефекти при пчелите от прекомерно изпаряване на тимол при високи температури.

Етеричните масла тимол и ментово масло са природни вещества, които имат освен специфичното акарицидно действие срещу акара Varroa destructor и бактерицидни и фунгицидни качества, които помагат на пчелните семейства да се справят сами с множество други болести при пчелите.
Тимол се съдържа в меда по естествен начин и приложението на Екостоп не изменя качеството на меда. За Екостоп не е необходим карентен срок.

Екостоп® – плочки е продукт срещу вароатоза по пчелите и съдържа активни вещества тимол и ментово масло в оригинална и патентована фармацевтична форма. Бавното и постепенно изпаряване на биологичните субстанции позволява насищане на кошерното пространство с лечебни пари, насочени към унищожаване на кърлежа Varroa destructor.

Тимолът и ментовото масло са известни със своето саниращо и противопаразитно действие. Тимолът действа на принципа на денатуриране на белтъците в две направления. Като протоплазмена отрова инактивира ензимите на белтъчната хидролиза, като създава неразтворими протеинати. При действието му върху клетъчната мембрана се наблюдава загуба на селективната пропускливост, като основа за нарушаване на физиологичната функция на кърлежа. Действието на тимола върху мембраните е двойно поради наличието на хидрофилна и липофилна част на молекулата му.

Избраната фармацевтична форма – пластична плочка с подходящи размери, освобождава забавено активните вещества.
Екостоп- плочки представлява специфична фармацевтична форма, благодарение на която лекарственият продукт е с повишена ефективност, безвредност и точност на дозирането.
През 2006 година Екостоп – плочки е разрешен за употреба като конвенционален и биологичен продукт в пчеларството с противовароатозно действие който осигурява висока терапевтична активност срещу вароатоза до 94% в продължение на 45 дни.

Действието срещу кърлежа Varroa destructor се постига, чрез осигуряване на продължително и равномерно изпарение на тимол и ментово масло, при улеснен начин за дозиране. Осигуряват се високи и трайни нива на терапевтичен ефект, който не зависи от влиянието на околната температура и силата на пчелното семейство. Съставът на Екостоп- плочки позволява да се прилага еднократно за лечение на вароатоза в доза 1-3 плочки според силата на пчелното семейство в продължителен времеви период /45- 55дни/ на третиране без риск от замърсяване на пчелните продукти.

Активните и помощни вещества в състава на Екостоп са от природен произход и осигуряват биологично действие, без никакво вредно въздействие върху пчелите и потребителите на пчелни продукти и без да причинява вреда на околната среда. Екостоп е биологичен продукт и като такъв може да се прилага и по време на медосбора.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Екостоп – Ekostop“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *