Борба срещу вароатозата – с  ОКСАЛИС

От няколко години използваме ОКСАЛИСА като алтернативен метод срещу вароатозата. Не спестяваме и третирането с Варостоп, Екостоп или Варотом. През последните години успяхме да редуцираме акара в безопасни за пчелите величини.
Всяка година поставяме противоакарните ленти около 20.08.,в края на септември ги изваждаме от кошерите.Използваме тази манипулация за да третираме и с  ОКСАЛИС.
ОКСАЛИС създава неблагоприятна среда за акара, той ( акара ) напуска пчелното гнездо и умира на дъното на кошера. При правилна употреба няма никакви странични действия за пчелите, майката и пилото.

ОКСАЛИС стимулира имунната система на пчелите и ги прави по устойчиви на въздействието на фактори, които имат неблагоприятно въздействие върху пчелите.
Добре е да се направят  две третирания през 7 дни. Ако сте третирали с друг препарат едно третиране с ОКСАЛИС  е достатъчно.

Използвайте ОКСАЛИС при външна температура от 5 до 25 С . Преди употреба разклатете бутилката температурата на течността трябва да бъде 30 С* – 35С*
Не правете компромиси и икономии в борбата срещу вароатозата. Разпространението на акара е светкавично и всеки пропуск може да се окаже фатален за пчелите.

Може да поръчате ОКСАЛИС  на тел. 042 670211 / 0888945455/ или на zaiavki@pchelarvet.com

http://pchelar.com/node/1027